lördag 11 december 2010

en utmaning

Det kan verkligen vara en utmaning att ha 2 boxrar och bo på landet när vädret är som det är just nu i Sånne. Jäklar så hård skaren är och så halt det är. I dag går det knappt att promenera ens och någon ordentlig träning har det inte varit möjligt att åstadkomma på flera veckor. Vi tränar på lite inomhus varje kväll och hundarna verkar tycka att det är riktigt roligt. Molly väntar i köket medans Enzo kör ett pass på vardagsrumsmattan och sedan byter vi och så får Enzo vänta. Himla bra för motivationen måste jag säga. Molly har verkligen fått ett superfint kryp nu, jag är så jäkla nöjd med det. Nu ska det bara fungera utomhus också, jag har bestämt mig för att inte börja tävla i bruks till våren förrän det har blivit lite varmare. Hon har mycket problem med kylan på lydnaden så det får liksom vara med det. Sen har jag klickat in gripandet av tungapporten, det går bra hon ser inte ut som en fyllekaja längre när hon har apporten i munnen. Innan såg det ut som att hon skulle välta, men hon är ju inte så stor så det är kanske inte så konstigt.

Båda hundarna men framför allt Enzo har problem med röda tassar, Enzo har fått lite sprickor också och det har hon definitivt ont av. Det är ju salt, fukt och snö som är boven. Har påbörjat en kur som innebär 4 schamponeringar med fungoral och sen salva före och efter varje promenad samt talk på kvällen så att tassarna torkar upp riktigt ordentligt under natten. Verkar ge resultat så det håller vi tummarna för. Vi har ju många långa vinterveckor kvar så det är inte kul om tassarna ska börja krångla redan.

1 kommentar:

  1. Roligt att ni tränar inne klart dom tycker det är kul också slippa frysa om magen! Ja det är trist med salt och sådant på vägarna det är ju ett gissel för en del med fukten , men skönt du hittat något som verka hjälpa . TAck för jukortet har scnnat in det på vårt galleri där alla jukort ska läggas in de osm det är bild på annars blir nyheter Ha det bra i vinter vädret idag tö o slask inatt kallt igen och ännu värre på vägarna Kram Ann-Britt

    SvaraRadera